Blog

Kroj za kuhinjsku kecelju

Izrada kuhinjske kecelje je idealan projekat za sve početnike u šivenju i krojenju. Priloženi kroj je najosnovniji kroj kecelje tako da se svako prema svojim afinitetima može poigrati detaljima i dobiti unikatnu drugaricu u kuhinji.


Pored mašine za šivenje i konca u odgovarajućoj boji za telo kecelje biće vam potrebno parče pamučne dezenirane  tkanine veličine 90 x 70cm; za džep i trake upotrebiti jednobojnu tkaninu veličine  50 x 70cm.
kroj-za-kecelju

 

Složiti dekorativnu tkaninu po dužini na pola licem na lice tako da naličje tkanine bude okrenuto ka spolja. Postaviti papirni kroj na pregib tkanine po dužini i kredom oko kroja ucrtati dodatke za šivenje kao što je označeno na slici dole (gornja ivica 2,5cm, porub 3cm, bočne strane 1,5cm). Iseći kroj od tkanine prateći kredom ucrtanu liniju dodatka za šivenje. Džep, trake za vezivanje u pojasu i traku koja ide oko vrata iskrojiti prema dimenzijama sa slike. U ove dimenzije je uračunat dodatak za šavove. Uz gornju ivicu džepa uračunat je dodatak od 3cm za porub otvora džepa.kecelja-kroj-01

 

Kroj za kecelju je u PDF formatu i možete ga preuzeti pritiskom na dugme u obliku strelice u desnom gornjem uglu.

kecelja-kroj


ilustracije, kroj i tekst: Lenka B.
©www.studiolenart.rs


Leave a Reply

Contact Us