Blog

Kroj za mekane rukavice


Ako volite reciklažu verujem da će vam se dopasti da od čarapa kojima je stradala peta napravite mekane i tople rukavice. Pošto se ove rukavice vrlo jednostavno mogu sašiti iglom i koncem idealan su projekat kako za početnike u šivenju tako i za decu koja se interesuju za tekstilne veštine.

kroj-za-rukavice

Kroj za rukavice je vrlo jednostavan i sastoji se od blago zaobljene na vrhu “nogavice” čarape i posebnog krojnog dela za palac. Veličina odgovara prosečnoj ženskoj šaci. Da biste kroj odštampali pritisnite dugme Print (ikonica štampača sa gornje desne strane), a da biste ga sačuvali pritisnite Download (ikonica u obliku strelice).

 

UPUTSTVO ZA KROJENJE I ŠIVENJE

Postavite na gornji deo čarape duguljasti kroj za šaku – zaobljeni deo okrenuti ka peti a ravan deo kroja postaviti u ravni sa renderom na čarapi. Na papirnom kroju prosecite otvor za palac.

kroj-za-rukavice-01

 

Od dela čarape koji pokriva gornji deo stopala isecite krojni deo za palac. Kroj za palac postavite na pregib materijala. Isecite krojne delove sa dodatkom za šavove od 5mm.
Kako biste prekopirali na materijal oznaku za otvor palca zabodite špenadle vertikalno na krajeve otvora. Obeležite liniju od špenadle do špenadle krojačkom kredom.
rukavice-03

 

Duž obeležene linije isecite  otvor za uglavljivanje krojnog dela za palac. Pri isecanju pazite da ne prosečete oba sloja.

RUKAVICE-3A

 

Pomoću igle i konca spojite gornji deo rukavice povratnim ručnim bodom, pratite konturu obline, na gotografiji je obeležena linija ušivanja belim tačkicama.
kroj-za-rukavice-04

 

Krojni deo za palac prošijte duž obeležene linije, a zatim ga okrenite na lice.

kroj-za-rukavice-05

krenite rukavicu na naličje. Ubacite krojni deo za palac kroz otvor tako da se lice palca nalazi na licu rukavice.
kroj-za-rukavice-06
Tačke A i B na palcu moraju da se poklopr sa tačkama A i B na otvoru rukavice.

rukavice-07

 

Zašijte palac za otvor na rukavici.
rukavice-08

 

Okrenite rukavicu na lice i spremni ste za prve pahulje.

rukavice-09


fotografije, kroj i tekst: Lenka B.
©www.studiolenart.rs


Leave a Reply

Contact Us