Blog

Kroj za pamučnu kapu

Uz magičnu pomoć končića i makaza brzo ćete pretvoriti iznošene majice i dukseve u mekane tople kape. Jednostavna aplikacija u kontrastnim bojama u potpunosti će učiniti kapu unikatnom i veselom. Ove kapice mogu da se prave samo od rastegljivih, trikotažnih materijala.

 

 

Jednostavna aplikacija u kontrastnim bojama u potpunosti će učiniti kapu unikatnom i veselom. Ove kapice mogu da se prave samo od rastegljivih, trikotažnih materijala.

kapa-kroj-0

 

Izmerite obim glave pa prema dole priloženom uputstvu nacrtajte kroj na papiru.

kapa-kroj-001

 

Položite kroj na naličje tkanine. Dodatke za šavove u širini od 5mm obeležiti samo na bočnim šavovima, isecite kroj dva puta, ili, jednom na duplo postavljenoj tkanini.

kapa-kroj-002

Postavite oba krojna dela licem na lice, tako da im se šavne ivice poklapaju. Prošiti bočne šavove prvo uzanim cik-cak bodom, a zatim ivice obraditi širokim cik-cakom. Prepeglati bočne šavove.

kroj-kapa-03
Presavijte gornju ivicu po liniji pregiba na unutrašnju stranu kape, prepeglajte dobijenu ivicu. Uzanim cik-cak bodom proštepajte na 1,5cm od ivice upeglanog pregiba. ovako dobijen kanalić poslužiće za umetanje trakice za zatezanje gornjeg dela kape. Donju ivicu opšiti gustim širokim cik-cak bodom.

kapa-kroj-04

 

Makazicama napravite horizontalni zarez dužine 5mm na dobijenom prolazu za umetanje trake. Pomoću zihernadle ubacite traku u prolaz.Krajeve trakice povući tako da se gornja strana zatvori, pa ih vezati u čvor.

kapa-kroj-05

 

Ukrasiti krajeve trake perlicama.

kapa-kroj-06

 

Kapica je spremna za šetnju 🙂

kapa-kroj


ilustracije, fotografije i tekst: Lenka B.
©www.studiolenart.rs


 

Leave a Reply

Contact Us