Blog

Jastuče za iglice


Neka inspiracija za nove poduhvate sa iglom i koncem krene od simpatičnog jastučeta za igle.  Izrada jastučeta je idealan mali projekat za početnike u šivenju – kako velike tako i male. Malo šivenja, malo dekupažiranja, malo reciklaže…, siguran recept za dobru zabavu.

krojenje-i-sivenje

 

Manju konzervu, ili neku sličnu posudu, premažite drvofiksom i oblepite ili ukrasnim papirom ili salvetom sa interesantnim motivom. Nalepljeni papir, tj. salvetu, premažite sa blago razređenim drvofiksom (kašika drvofiksa + čajna kašičica vode) ili lepkom za dekupaž, ostavite da se osuši. Posle sušenja prelakirati akrilnim lakom.

dekupaz-limenke

 

Od pamučne tkanine iskrojite krug čiji prečnik je za 15cm veći od prečnika posude u koju ćete postaviti jastuče. Konzerva koju sam koristila ima prečnik 8cm + 15cm – znači prečnik za moju posudicu je 23cm. Celu ivicu kruga prošijte jačim koncem prošivnim bodom. Prošivni bod se izvodi s desna na levo (sl. 1. i 1.a). Krajeve konca povući tako da se formira loptasto udubljenje; udubljenje dobro napuniti vatelinom a krajeve konca vezati u čvor.

sivenje-i-krojenje

 

Ivice posude namazati lepkom i ubaciti loptasto jastuče u posudu. Između ivice posude i jastučeta nalepiti ukrasnu trakicu.

pribor-za-sivenje-i-krojenje

 

Uživajte u šivenju 😉


fotografije, izrada  i tekst: Lenka Bubalo
©www.studiolenart.rs

Contact Us